Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Jacob Jensen

Har ministeriet på noget tidspunkt taget stilling til lovligheden i, at muslingefiskere i flere tilfælde har indført separate hydraulikmotorer til fiskeriet?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Miljø- og Fødevareudvalget, Spørgsmål 655

Vil ministeren oplyse, om ministeriet på noget tidspunkt har taget stilling til lovligheden i, at muslingefiskere i flere tilfælde har indført separate hydraulikmotorer til fiskeriet?

Kan ministeren i forlængelse heraf bekræfte, at separate hydraulikmotorer gør muslinge­fiskerne i stand til at fiske med tungere fiskegrej end de ellers kunne, da hydraulikken blev drevet af hovedmotoren? Og mener ministeren, at det er i overensstemmelse med hensigten med motorbegrænsningerne, at man har indført separate hydraulikmotorer?

Svar fra tirsdag den 30. april 2024

Reglerne om maskineffekt på fiskeriområdet omhandler effektbegrænsninger af fremdriftsmotoren. I forbindelse med opfølgningen på Fiskeristyrelsens grundige gennemgang af motorkraftområdet vil der blive taget stilling til, om der er behov for at belyse eventuelle problemstillinger om separate hydraulikmotorer i fiskeriet. I vurderingen heraf kan de kommende anbefalinger fra EU-Kommissionens arbejdsgruppe om motorkraft også indgå.

Der er generelt behov for at afdække sagen yderligere, inden der kan drages endelige konklusioner, og jeg ser frem til at modtage Fiskeristyrelsens grundige gennemgang.

Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg desuden indhentet en udtalelse fra erhvervsministeren, som har modtaget bidrag fra Søfartsstyrelsen. Søfartsstyrelsen oplyser følgende:

”Søfartsstyrelsen kan oplyse, at såfremt hovedmotoren ikke længere anvendes til at drive hydraulikken om bord på et fiskeskib, vil hovedmotoren alt andet lige have mere kraft til rådighed.”

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024