Christina Olumeko
 svarer 
Jeppe Bruus

Christina Olumeko (ALT) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om at bekræfte, at såfremt der med Aftale om grøn skattereform for industri m.v. indgået den 24. juni 2022 havde været enighed om at indføre en egentlig ensartet drivhusgasafgift på alle drivhusgasudledninger uden særlige undtagelser og lempelser, så ville der ikke have været de samme problemer med at afløfte selve drivhusgasafgiften i forbindelse med CCS

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 183, Spørgsmål 8
Kan ministeren bekræfte, at såfremt der med Aftale om grøn skattereform for industri m.v. indgået den 24. juni 2022 havde været enighed om at indføre en egentlig ensartet drivhusgasafgift på alle drivhusgasudledninger uden særlige undtagelser og lempelser, så ville der ikke have været de samme problemer med at afløfte selve drivhusgasafgiften i forbindelse med CCS?

Svar fra fredag den 17. maj 2024
Hvis der var blevet indført en ensartet C 2 -emissionsafgift for alle virksomheder, ville der ikke være noget til hinder for afløftning af C 2 -emissionsafgiften, når C 2 opsamles og lagres.

Der er imidlertid en række grunde til, at det ikke vurderes muligt at indføre en C 2 -emissionsafgift for alle virksomheder. Der henvises herom til svar på SAU alm. del – spørgsmål 432 af 5. april 2024.

Det er derfor ikke blot de foreslåede lempelser i emissionsafgiften for mineralogiske virksomheder, der er baggrunden for, at alle virksomheder ikke er foreslået omfattet af emissionsafgiften.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024