Danske fødevarer er gode ved klimaet

NYHED: Det er bedre for klimaet at spise fødevarer fra Danmark end fra de fleste andre lande.
Danske fødevarer hører til de fødevarer i verden, der giver den mindste CO2-udledning.
Danske fødevarer hører til de fødevarer i verden, der giver den mindste CO2-udledning.Foto: Colourbox.com
Niels Th. Dahl

Overordnet er danske fødevarer mindre belastende for klimaet end fødevarer fra stort set resten af verden.

Jørgen E. Olesen
Forskningsprofessor ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet

Den danske fødevareproduktion belaster klimaet mindre med drivhusgasser end i de fleste andre lande.

Vil man have god klimasamvittighed, er der derfor en god idé at købe dansk. Det skriver Landbrugsraadets blad Food Culture.

"Overordnet er danske fødevarer mindre belastende for klimaet end fødevarer fra stort set resten af verden - måske med undtagelse af de øvrige nordiske og de hollandske," siger forskningsprofessor ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet Jørgen E. Olesen til bladet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024