Ekspert: Kommuner bruger prisen på spildevand som erhvervsstøtte

NYHED: Grundfoss har svært ved at sælge små decentrale rensningslæg. Blandt andet fordi kommunerne bruger prisen på at aflede spildevand som industristøtte, mener DTU-professor.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Mange kommunerne bruger prisen på at aflede spildevand som skjult industristøtte ved, at virksomheder får lov at lede spildevand ud, som koster langt mere at rense, end den pris, virksomhederne betaler. Også når deres spildevand er langt mere forurenet end forbrugernes.

Mogens Henze
DTU

I dagens anden artikel kan man læse om Grundfos nye minirensningsanlæg, 'Bio-Booster', som har potentiale til at mindske vandforbruget i virksomhederne og spare kommunerne for at investere i nye store rensningsanlæg.

Grundfos vil gerne sælge mange flere af deres anlæg, men de peger på, at det i Danmark er de færreste kommuner, som med spildevandsafgiften skaber et økonomisk incitament for virksomhederne til selv at rense deres spildevand, genanvende det i produktonen og dermed spare på det.

Skjult industristøtte
Professor i spildevand, Mogens Henze, fra Miljø- og Ressourcer på DTU ved godt, hvorfor kommunerne ikke af sig selv benytter sig af muligheden for gøre det attraktivt at spare på vandet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024