Byggeri jubler over nye energisparekrav

ENERGI: V og K vil stille nye krav til boligejerne om at spare på energien. Dansk Byggeri jubler, Dansk Energi er skeptiske.
Anders Jerking

Staten har ikke formået at gå foran, og når staten ikke flytter sig, så kan man ikke undre sig over, at almindelige husejere heller ikke gør noget. Der er brug for økonomisk smøring for at få folk i gang.

Jonas Møller
Specialkonsulent i Dansk Byggeri
Regeringspartiernes udmelding om, at der nu både skal viftes med guleroden og svinges med pisken for at få husejerne til at nedbringe deres energiforbrug, mødes med stor tilfredshed i Dansk Byggeri.

"Det er de helt afgørende skridt, vi har ventet på. Nu er der gået fire år siden, at energihandlingsplanen blev vedtaget, og der er stadig ikke kommet gang i energi-renoveringen. Det er helt nødvendigt at tage andre midler i brug," siger Jonas Møller, specialkonsulent i Dansk Byggeri med ansvar for klima og energi.

Brug for smøring 
Som Altinget | Miljø skrev tirsdag, er de energipolitiske ordførere fra Venstre og De Konservative åbne over for at indføre billige lån til energirenoveringer, fradrag for energibesparelser, ligesom øgede afgifter på energiforbrug og skrappere bygningskrav kan komme på tale for at nedbringe husstandenes energiforbrug.

Udmeldingen kommer, fordi en evaluering af energihandlingsplanen fra 2005 viser, at planen ikke har virket, som den skulle, og at Danmark derfor kan få svært ved at nå sine Kyoto-mål.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024