Kommuner får nyt redskab til naturbeskyttelse

NATUR: DMU har udviklet et nyt forvaltningssystem, der har til formål at optimere kommunernes beskyttelse af §3-arealer.
Danmarks Miljøundersøgelser ved Aarhus Universitet skal stå for at udvikle et værktøj, der gør det nemmere for landets kommuner at overskue og tilpasse indsatsen på naturarealer, der er omfattet af naturbeskyttelseslovens §3. DMU står også bag metoderne til planlægningen af landets Natura 2000-områder.

Siden ansvaret for naturforvaltningen overgik fra amterne til kommunerne ved strukturreformen i 2007, har der ikke eksisteret nogen metode eller vejledning til kommunerne, der angiver hvordan de på bedste vis forvalter deres beskyttede naturarealer.

Men nu har By- og Landskabsstyrelsen bedt DMU om at udvikle et værktøj, som skal gøre landets kommuner bedre i stand til at overskue deres specifikke §3-områder og således sikre, at en passende indsats bliver foretaget på naturbeskyttelsesområdet.

Arbejdsgruppen, som skal udvikle metoden, består af udvalgte kommuner, embedsmænd og biologer fra By- og Landskabsstyrelsen samt forskere fra DMU:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024