Troels Lund: Der bliver ikke mangel på drikkevand

VAND: Miljøministeren afviser, at københavnerne kommer til at mangle drikkevand.
Anders Jerking
Københavnerne kommer ikke til at mangle drikkevand i de kommende år. Vandværkerne vil kunne indvinde vand som hidtil, indtil kommunerne kan give nye tilladelser. Der er absolut ingen risiko for, at der pludselig bliver lukket for hanerne.

Det forsikrer miljøminister Troels Lund Poulsen (V), efter Københavns Energi har udtrykt bekymring for, om selskabet fortsat kan forsyne tørstige københavnere med drikkevand fra undergrunden.

Københavns Energi og de øvrige danske vandværker er bekymrede for, at vandværkerne ikke får fornyet deres tilladelser til at indvinde vand i tide. Hovedparten af de nødvendige tilladelser udløber næste år, men ifølge vandværkernes forening er der ikke noget, der tyder på, at nye tilladelser er på vej.

Det kan ifølge Københavns Energi betyde, at vandværket må servere renset havvand i de københavnske vandhaner. Men der er ingen grund til bekymring, mener miljøministeren.

"Der er masser af rent vand til københavnerne. Og det vil hverken komme fra søernes overfladevand, fra spildevand eller fra Øresund. Det vil komme fra grundvandet som nu, billigt, rent og sundt," skriver miljøminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Københavns Energi skal have fornyet vandindvindingstilladelser på Sjælland. Men kommunerne afventer de statslige vandplaner, før de vil give disse tilladelser. Vandplanerne viser nemlig, hvor man bør indvinde grundvand i et område, så det ikke skader åer og vandløb. Vandplanerne bliver snart offentliggjort i forbindelse med regeringens udspil Grøn Vækst.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024