Oppositionen: En landbrugsplan uden et naturløft

GRØN VÆKST: Oppositionen er skuffede over Grøn Vækst-aftalen. Landbrugs-Venstre har ført ordet, mener både S og R. Liberal Alliance troede, at de skulle med i aftalen.
Anders Jerking

Ser man på afsnittet om mere natur, så er det eneste nye, der er kommet, at der skal opstilles borde og bænke ved fortidsminder. Sammenligner man det med, at vi gerne vil have fordoblet naturarealet, så er aftalen ikke et kvantespring

Mette Gjerskov
(S)
Oppositionen har ikke mange rosende ord til overs for Grøn Vækst-aftalen:

Mette Gjerskov, miljøordfører, Socialdemokraterne :
"Det er en landbrugsplan. Det er ikke en naturplan, og det er meget skuffende. Regeringen har forpasset en historisk chance for at sikre et bæredygtigt landbrug og mere natur i Danmark."

"Man fremmer biogas, og det er udmærket, men ser man på afsnittet om mere natur, så er det eneste nye, der er kommet, at der skal opstilles borde og bænke ved fortidsminder. Sammenligner man det med, at vi gerne vil have fordoblet naturarealet, så er aftalen ikke et kvantespring."

"Man giver landbruget mere af det samme, selv om landbruget er dybt forgældet. Jeg kan ikke se, at man giver landbruget en ordentlig fremtid, jeg kan heller ikke se, at man sikrer naturen en bedre tilværelse, for man gør bare det, man skulle gøre under alle omstændigheder i forhold til EU. Jeg er ikke imponeret."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024