Fortsat kritik af Høegh i pesticidsag

PESTICIDER: Fødevareministeren fastholdt på et samråd onsdag sin støtte til det EU-forslag, der vil hæve grænserne for pesticidrester i frugt og grønt. Oppositionen kritiserede ministeren for at varetage landbrugets interesserer.
Fødevareminister Henrik Høegh (V) mener på den ene side, at mængden af pesticidrester i frugt og grønt skal ned, men støtter samtidig et EU-forslag om at hæve grænsen.
Fødevareminister Henrik Høegh (V) mener på den ene side, at mængden af pesticidrester i frugt og grønt skal ned, men støtter samtidig et EU-forslag om at hæve grænsen. Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk
Ida Skytte

Det belaster miljøet unødigt, både hvis den anvendte mængde pesticid er for stor, og hvis den er for lille.

Henrik Høegh (V)
Fødevareminister

Det gavner landbruget, men går ud over forbrugerne, når EU - med støtte fra den danske regering - hæver grænseværdierne for pesticidrester i frugt og grønt. Sådan lød det fra SF's forbrugerordfører, Pia Olsen Dyhr, onsdag, hvor fødevareminister Henrik Høegh (V) var kaldt i samråd i Folketingets Europaudvalg.

Skadeligt for sundheden?
Hun forsøgte at overbevise ministeren om, at pesticidrester er sundhedsskadeligt, og at Danmark derfor burde forsøge at stoppe EU-forslaget.

"Ministeren tager alene hensyn til udbyttet på markerne og ikke til de sundhedsmæssige aspekter," sagde hun.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024