Høegh: Aftale er en kæp i hjulet på vandplanerne

LANDBRUG: Fødevareminister Henrik Høegh (V) kalder den nye aftale om Grøn Vækst for en kæp i hjulet på vandplanerne. Socialdemokraterne raser og kræver en forklaring fra miljøministeren.
Anders Jerking
Fødevareminister Henrik Høegh har travlt med at berolige utilfredse landmænd, der mener, at regeringen pålægger landbruget for store byrder.

Mandag var ministeren i Haderslev til møde med 200 landmænd. Her sagde en landboforeningsformand, at regeringen og Dansk Folkepartis nye landbrugsaftale, Grøn Vækst 2.0, er varm luft og ti fugle på taget og ingenting i hånden.

Til det svarede fødevareminister Henrik Høegh ifølge JydskeVestkysten:
"Det kan godt være, du ikke synes, der er meget i det. Men at der nu kommer mere faglighed ind i vurderingerne, er en kæp i hjulet på vandplanerne."

Det svar overrasker Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, som mener, at svaret står i skærende kontrast til miljøminister Karen Ellemanns (V) udlægning af landbrugsaftalen. Miljøministeren hævder, at miljømålene står fast i den nye aftale.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024