Opposition tror fortsat på vindmøller i Stauning

TESTCENTER: Efter tirsdagens forhandlinger er der stadig ikke enighed om placeringen af et testcenter for vindmøller. Oppositionen tror fortsat på Stauning. Regeringen afviser, fordi der skal eksproprieres for mange ejendomme. Forhandlingerne fortsætter fredag.
Det blæser stadig i vinden, hvor et kommende testcenter skal placeres.
Det blæser stadig i vinden, hvor et kommende testcenter skal placeres.Foto: colourbox
Anders Jerking
Fire timers forhandlinger var tirsdag ikke nok for miljøminister Karen Ellemann (V) til at sikre flertal for et vindmølletestcenter i Østerild. Oppositionen og Dansk Folkeparti kræver stadig flere oplysninger om muligheden for i stedet at placere testcenteret ved Stauning. Forhandlingerne fortsætter fredag.

"Der er stadig spørgsmål om Stauning, som vi ikke har fået svar på. Derfor kan vi ikke udelukke Stauning på nuværende tidspunkt. Ingenting er afgjort," sagde Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann, efter forhandlingerne.

Også Radikale, SF og Socialdemokraterne fastholder, at det er muligt at placere et testcenter ved Stauning. Partierne fremhæver - på linje med DMU - at denne placering er langt mere skånsom over for naturen end placeringen ved Østerild.

Imidlertid er der andre problemer ved at placere vindmøller ved Stauning. For det første kan det få konsekvenser for den lokale lufthavn, og for det andet kan det blive nødvendigt at ekspropriere en del ejendomme. Det er disse forhold, som oppositionen og Dansk Folkeparti ønsker yderligere belyst.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024