Ny pulje skal udvikle vandteknologi

MILJØTEKNOLOGI: Miljøministeriet åbner nu en ny pulje med 10 millioner kroner til vandteknologi i Danmark, Kina og Indien.
Anders Jerking
Fakta
Læs mere om tilskudsordningen og ansøgningsproceduren på www.ecoinnovation.dk
Miljøministeriet åbner nu en ny tilskudsordning for vandteknologi, og for første gang kan der også søges penge til at udvikle og demonstrere miljøteknologi i Kina og Indien.

Det er miljøteknologi inden for vandområdet, der er i centrum for den nye pulje på 10 millioner kroner, som virksomheder kan søge fra i dag. Tilskudsordningen er en del af den miljøteknologiske handlingsplan, som skal skabe bedre rammer for danske virksomheders udvikling af miljøeffektiv teknologi.

For første gang får virksomhederne også mulighed for at tilpasse deres miljøteknologiske løsninger til de særlige udfordringer, der findes i Kina og Indien - til gavn for dansk eksport. Projekterne vil blive gennemført i samarbejde med miljømyndighederne i de to lande samt det danske Miljøministerium.

Miljøminister Karen Ellemann (V) understreger, at netop Kina og Indien står over for store udfordringer:
"Virksomhederne er helt centrale, når vi skal styrke miljøsamarbejdet med lande som Kina og Indien. Det er dem, der kan udvikle og levere de miljøteknologiske løsninger, der er brug for. Og markedet for løsninger på vandområdet er meget stort i begge lande, der står over for store udfordringer med tørke, hastigt faldende grundvandsstand og massiv forurening af vandmiljøet - udfordringer der i begge lande forventes at blive skærpet af klimaændringerne," siger hun.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024