Ballade om jagttider truer Vildtforvaltningsråd

VILDT: Efter pres fra Jægerforbundet har miljøministeren endnu en gang sendt de nye jagttider tilbage til Vildtforvaltningsrådet. Flere organisationer kritiserer jægerne og frygter nu for rådets fremtid.
Balladen om de nye jagttider fortsætter. Nu skal Vildtforvaltningsrådet igen se på sagen.
Balladen om de nye jagttider fortsætter. Nu skal Vildtforvaltningsrådet igen se på sagen. Foto: Colourbox
Anders Jerking

Det her kan være afgørende for rådets fremtid. Der er ingen grund til at sidde og blive enige i et råd, hvis et medlem bagefter går til folketingsmedlemmer og får presset noget andet igennem uden om rådet.

Bjarne Clausen
Dyrenes Beskyttelse
"En ulden sag."
"Et højst usædvanligt forløb."
"Et skræmmeeksempel på, hvor galt det kan gå."

Sådan beskriver iagttagere forløbet om de nye jagttider. En langstrakt sag, som fik tilføjet endnu et kapitel, da miljøminister Karen Ellemann (V) i sommer besluttede at sende jagttiderne tilbage til endnu en behandling i Vildtforvaltningsrådet. Det skete efter massivt pres fra Jægerforbundet.

De nye jagttider skulle have været trådt i kraft 1. april i år og har allerede været i høring, men med ministerens beslutning er det højest uvist, hvornår de kommende jagttider bliver fastlagt. Ydermere har forløbet skabt så meget mistillid internt i Vildtforvaltningsrådet, at flere parter nu er i tvivl om rådets fremtid.

Brudt tradition 
Forløbet blev ellers indledt helt efter bogen. Vildtforvaltningsrådet nåede allerede i september sidste år til enighed om et kompromis, som både jægere og de grønne organisationer kunne acceptere. Rådet skal formelt kun rådgive ministeren, men der er lang tradition for, at ministeren følger rådets indstillinger. Denne tradition giver rådets organisationer incitament til at bøje af og blive enige. Denne gang blev rådets indstilling dog ikke fulgt. Det skyldes, at miljøministeren fik nye oplysninger om vildtet fra DMU og EU. Oplysninger om blandt andet duers ynglesæson, som betød, at rådets indstilling efter ministeriets opfattelse var i strid med loven.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024