Ellemann: Miljøstyrelsen skal med i normudvalget

KVÆLSTOF: Miljøministeren vil nu ansøge fødevareministeren om, at Miljøstyrelsen også bliver repræsenteret i normudvalget.
Fakta

Fødevareministeren fastsætter afgrødernes kvælstofnormer og kan fastsætte forskellige normer for forskellige regioner i landet. Normerne fastsættes hvert år efter indstilling fra Normudvalget, der er et fagligt udvalg, nedsat af fødevareministeren. Formandskabet for udvalget varetages af Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet. I normudvalget sidder også repræsentanter fra Danmarks Miljøundersøgelser, Videncentret for Landbrug og Plantedirektoratet.


Kilde: Miljøministeriet

Miljøministeriet skal for fremtiden sidde med ved bordet, når normudvalget fastsætter de årlige kvælstofnormer. Den melding kommer nu fra miljøminister Karen Ellemann (V).

Ministerens reaktion kommer på baggrund af en artikel, som Altinget bragte i august. Her rettede Danmarks Naturfredningsforening (DN) og miljøordfører Mette Gjerskov (S) en kritik mod normudvalget for ikke at tage Miljøministeriet med på råd, når kvælstofnormerne fastsættes. Men nu vil ministeren ansøge om, at Miljøstyrelsen får en plads i udvalget.

"Jeg synes, at Miljøministeriet besidder faglige kompetencer, som vil være relevante at have repræsenteret i normudvalget. Miljøministeriet - ved Miljøstyrelsen - vil derfor snarest muligt ansøge om at blive en del af normudvalget," skriver miljøministeren i et svar til Mette Gjerskov.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024