Fredning af Tøndermarsken skal undersøges

FUGLE: Et enigt Miljøudvalg har vedtaget en beretning, der pålægger miljøministeren at undersøge mulighederne for bedre beskyttelse af Tøndermarsken - herunder en fredning.
Anders Jerking
Det skal undersøges, hvordan Tøndermarsken kan beskyttes bedre.
Et enigt Miljøudvalg har nemlig vedtaget en beretning, der pålægger miljøminister Karen Ellemann (V) at iværksætte en undersøgelse hurtigst muligt - resultatet skal foreligge 1. januar 2011.

Beretningen er blevet til, efter at Socialdemokraterne i foråret stillede et beslutningsforslag om yderligere fredning af marsken. Da dette forslag blev behandlet, tilkendegav miljøministeren, at hun ville undersøge mulighederne for at gennemføre tiltag, herunder en eventuel fredning, der sikrer bedre beskyttelse. Det er denne undersøgelse, som miljøudvalget pålægger ministeren at lave.

Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, er tilfreds med beretningen.
"Det er første skridt på vejen. Tøndermarsken har det ikke godt og det skyldes blandt andet, at marsken drives forkert til skade for det unikke fugleliv i området. Nu får vi en undersøgelse. Der ligger ikke en garanti for, at man får en fredning, men det det skulle være tosset, om man ikke gik videre ad den vej," siger hun.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024