Kritik af uklare mål for skovrejsning

SKOVREJSNING: Enhedslisten ærgrer sig over, at miljøministeren ikke vil sætte konkrete mål for skovrejsning. Dansk Skovforening peger på, at skovområdet som helhed er forsømt i regeringsgrundlaget.
Regeringen lover mere skov, men det er usikkert, om det - som tidligere annonceret - bliver 5.000 hektar frem mod 2020.
Regeringen lover mere skov, men det er usikkert, om det - som tidligere annonceret - bliver 5.000 hektar frem mod 2020.Foto: colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Det havde været godt, hvis ministeren kunne have givet et mere konkret svar, men så må vi jo bare tage den derfra.

Per Clausen
Miljøordfører (EL)

I februar havde den røde opposition klare mål for skovrejsning. Men nu er de klare mål afløst af ukonkrete formuleringer om mere skov og natur. Og det er ikke godt nok, mener Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen.

"Det er bekymrende, når de partier, man har været enige om nogle gode målsætninger med, begynder at formulere sig mere uklart, når de får regeringsmagten," siger han.

Udmeldingen kommer i kølvandet på et skriftligt svar fra miljøminister Ida Auken (SF), hvor hun - som i regeringsgrundlaget - skriver, at regeringen vil "skabe mere natur og etablere mere skov". Altså intet om, hvor meget eller i hvilket tempo (se miljøministerens svar i bunden).

Dokumentation

 

_________________________________________________________________ 

Spørgsmål til miljøminister Ida Auken (SF) 

Folketingsmedlem Per Clausen (EL) har den 10. oktober 2011 stillet følgende spørgsmål nr. S 135, som hermed besvares.

Spørgsmål nr. S nr. 135

Er ministeren enig i målsætningen om at fordoble naturarealet inden 2050 og i gennemsnit etablere 5.000 hektar skov og 3.500 hektar anden natur frem mod 2020, som Socialdemokraterne, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten fremlagde i Information den 10. februar 2011?

Svar

Regeringen vil senere i regeringsperioden fremlægge en Naturplan Danmark, der blandt andet vil have til hensigt at skabe mere natur og etablere mere skov i Danmark - og bynært.

Regeringen ønsker hermed at sikre naturens mangfoldighed, variation og skønhed på en måde, så det kan ske til gavn for velfærden og menneskers trivsel i Danmark, og sådan at vi sikrer Danmark som et varieret, spændende og attraktivt land med en rig natur med sammenhængende naturområder.

Regeringen vil udnytte mulighederne for at bruge en del af landbrugsstøtten fra EU til naturformål.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024