32 kandidater til miljøteknologisk pris

NYHED: Pris med en præmie på en halv million kroner er stillet på en dyster baggrund. Danmark er taber miljøteknologisk terræn i forhold investeringer i nye projekter.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Hvem kæmper om prisen: 
Der er kandidater inden for solvarme, solceller, brændselsceller, vandrensning, bioethanol m.v.

Nogle er forskningstunge, mens andre baserer sig på et simpelt koncept. Nogle er endnu kun en ide, andre er klar til marked.

Hvilke personer står bag ideerne:
Nogle er industrielle designere, andre ingeniører. Nogle har mange års erfaring fra industrien, andre har baggrund i forskningsmiljøerne.


Kilde: Væstfonden

Først den gode nyhed. Hele 32 virksomheder og forskere har indsendt deres bidrag i konkurrencen om at vinde Vækstfondens miljøteknologiske pris - Cleantech - der ud over æren bliver leveret med en check på 500.000 kroner.

"De 32 ansøgninger vidner om, at Danmark faktisk har potentiale til at søge en førerrolle inden for Cleantech. Vi har allerede lokomotiver som Risø-DTU, Novozymes, Danfoss og Vestas, men vi har åbenbart også en iværksætterkultur, som spirer kraftigere, end vi hidtil har troet. Det er meget glædeligt," siger direktør for Vækstfonden, Christian Motzfeldt.

Og så den dårlige nyhed. Han fik ideen til prisen, da han så resultater af investeringsanalyser, der viste, at Danmark er i færd med at miste terræn inden for miljø- og energiområdet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024