4 skarpe til Skov- og Naturstyrelsen

INTERVIEW: Hvordan kan man forenkle beregningsmodellerne til miljøgodkendelserne af husdyrbrugene uden at gå på kompromis med kvaliteten? Vi har stillet Skov- og Naturstyrelsen fire skarpe spørgsmål om forslaget til den nye lov om miljøgodkendelserne af husdyrbrugene.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

En landmand vil blive bedømt ud fra normer og standarder, som vil fremgå af vejledningen. Det vil sige, hvis han allerede har lavet et frivilligt tiltag, der er bedre end normen, måske optimeret sin fodring, så grisene udnytter foderet bedre og dermed producerer mindre gylle, eller hvis han har etableret et gylleforsuringsanlæg, så bliver han ikke straffet for sit forspring.

Sune Schou
Kontorchef, Skov- og Naturstyrelsen
Spørgsmålene om forslaget om den nye lov om miljøgodkendelser er besvaret af kontorchef Sune Schou i Skov- og Naturstyrelsens afdeling "Landområdet".

Hvor sikre er I på, at beregningsmodellerne til miljøgodkendelserne er brugbare, når nu de er forenklede?

Der har jo været et fagligt udredningsarbejde, hvor vi har haft alle de relevante forskningsinstitutioner til at snakke sammen og blive enige om hvilke beregningsmodeller, som skal ligge til grund for den nye vejledning til loven om miljøgodkendelser til husdyrbrug. Og der opnåede man enighed. Og det er jo ikke altid, at man opnår det, når man sætter forskere sammen.

Er der ikke problematisk, at landmændene ifølge lovforslaget ikke har mulighed for at pege på alternative beregningsmodeller, så de kan påvise deres reduktioner af næringsstoffer?

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024