5 skarpe til Generaldirektøren for DG-Miljø

INTERVIEW: Altinget har talt med den højst placerede embedsmand på miljøområdet i EU, dankeren Mogens Peter Carl, der er generaldirektør for DG-Miljø. Læs fem spørgsmål og svar.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
To ud tre miljøregler har rod i EU-lovgivning. En indikation på at danskeren Mogens Peter Carl, der er generaldirektør i DG-Miljø, kommissionens miljøministerium, er Danmarks mest indflydelsesrige enkeltperson på miljøområdet. Vi har stillet ham 5 spørgsmål.

Kommissionen er ofte kritiseret for at være god til at komme med nye forslag til lovgivning, men knap så god til at følge op på om lovgivningen bliver implementeret. Hvorfor prioriterer I ikke det højere?

"Jeg mener ikke, at kritikken så berettiget længere. Vi er nu nået frem til, at 2/3 dele af de ansatte i DG-miljø er beskæftiget inden for forskellige former for implementering. Det er kun 30 procent, som arbejder med nuværende eller fremtidige lovforslag. Det begyndte for tre år siden. Men nu er vi nået frem til det punkt, hvor det vil ikke være nyttigt at gå længere i den retning. Vi skal også have tilstrækkeligt med stab til de kommende lovforslag."

Men blandt EU-landene er der jo stadig et efterslæb i forhold til implementering. Hvad gør I mere konkret?

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024