700 landbrug slipper for miljøgodkendelse

REGULERING: Omkring 700 landbrug vil slippe for at skulle have en husdyrgodkendelse, hvis en regulering af husdyrloven bliver vedtaget.
Anders Jerking
I 2011 vil cirka 710 landmænd slippe for besværet med at få en miljøgodkendelse, hvis en revidering af husdyrloven bliver gennemført.

Folketinget behandler i øjeblikket et forslag om ændringer i husdyrloven. Et af de centrale punkter er, at en anmeldeordning i visse tilfælde kan træde i stedet for en egentlig miljøgodkendelse. Det er blevet muligt som følge af ændringer i EU's dyrevelfærdsregler.

Ændringen vil i 2011 komme 710 landbrug til gavn, oplyser miljøministeren på baggrund af en vurdering lavet af Landbrug & Fødevarer. Ministeren understreger dog, at der er tale om betydelig usikkerhed forbundet med tallene.

Forslaget bygger på en aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale. Da forslaget blev førstebehandlet var S, SF og Enhedslisten bekymrede for, at anmeldeordningen vil betyde, at mange landbrug aldrig bliver miljøgodkendt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024