Århus afviser kritik af planforslag

NYHED: I Århus afviser man, at byplansstrategien ignorerer regeringens ønske om en tættere bybebyggelse, der skal sikre mindre CO2-udslip på transportområdet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er vores vurdering, at man med planen, der jo ikke er vedtaget, i høj grad gør bybebyggelsen mere kompakt. Vi har oprettet 20-30 omdannelsesområder inden for den eksisterende sammenhængende by. Det giver plads til 15.000 til 23.000 mennesker. Og om ti år udpeger vi nye områder, hvor vi kan bygge højere og tættere. Så byen vil også blive mere kompakt.

Niels-Peter Mohr
Afdelingsarkitekt

I Århus Kommunes planafdeling er man lodret uenig i professor Petter Næss' vurdering af, at kommunens forslag til en planstrategi ikke følger regeringens ønske om en mere kompakt byudvikling.

Og det er på trods af, at forslaget til den nye byplan indeholder fem nye byer mellem 7 til 15 km uden for Århus by. Petter Næss mener, at Århus kan skaffe plads til de mange nye århusianere inden for den sammenhængende del af Århus by.

Byplansprofessorens vurderinger kan man læse i dagens anden artikel.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024