Aktører: Det haster med en skovpolitik

SKOV: Regeringen har været tavs om skovpolitikken, men nu efterlyser skovbranchen og Naturfredningsforeningen handling. Socialdemokraterne forsikrer, at skovpolitikken ikke er blevet glemt.
Foto: colourbox
Anders Jerking
Træerne vokser ikke ind i himlen. Det må både skovbranche og naturfredere konstatere.

Da de nuværende regeringspartier var i opposition, fremsatte de et beslutningsforslag om bæredygtig skovpolitik og kritiserede skiftende miljøministre for ikke at gøre nok for skovene. Men efter partierne selv kom i regering, har de været tavse om skovpolitikken, og det vækker bekymring.

"Vi er utålmodige, for de danske skoves problemer bliver større år for år. Vi tror stadig på regeringens gode vilje, men der har endnu ikke været en millimeter handling," siger Martin Einfeldt, kommunikationschef i Dansk Skovforening.

Også Danmarks Naturfredningsforening efterlyser handling på skovområdet. Foreningen påpeger, at det skovpolitiske udvalg helt tilbage i juni afleverede sin rapport med anbefalinger til den fremtidige skovpolitik.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024