Amterne magter ikke opgaven!

Amterne magter ikke opgaven med at overvåge fuglearter, fordi amterne er ved at lukke som følge af strukturreformen. Sådan lyder kritikken fra Dansk Ornitologisk Forening, som mener, at staten bør overtage ansvaret. Nu! Og tage imod en håndsrækning fra DOF.
Marie Andergren
Amterne magter ikke opgaven med at overvåge fuglearter, fordi de skal lukke ned om to år.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Ornitologisk Forening, som er utryg ved, at amterne siden den 1. oktober - hvor den nye Naturbeskyttelseslov trådte i kraft - har haft ansvaret for overvågningen af fugelarter og naturgenopretningen.

"Det er usmart at sprede opgaven ud på 14 amter, som er ved at lukke. Det er tilfældigt, hvad der er gennemført af optællinger i år i amterne, og jeg frygter, at vi får to magre år. Miljømedarbejderne er jo på vej i alle mulige retninger, og flere amter har nærmest opgivet at gennemføre deres del af NOVANA-programmet (Det nationale program for overvågning af vandmiljøet og naturen, red.) i år," siger formanden for Dansk Ornitologsik Forening, Christian Hjort.

staten burde overtage ansvaret
Han mener, at staten burde have overtaget ansvaret for NOVANA-programmet fra starten eftersom ansvaret for overvågningen falder tilbage til staten, når amterne nedlægges den 1. januar 2007.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024