Ministre åbner for nye virkemidler

VANDPLANER: Miljøminister Ida Auken (SF) åbner for at tage nye virkemidler i brug allerede i første generation af vandplanerne. Gjerskov (S) mener, at der går lang tid før, at randzonerne ændres.
Anders Jerking
Miljøminister Ida Auken (SF) er ikke helt afvisende over for den borgerlige oppositions ønsker om at benytte nye og mere målrettede virkemidler i vandplanerne.

Det forklarede Auken på at samråd i sidste uge i Folketingets Miljøudvalg, hvor hun blev spurgt, om hun allerede nu vil se på alternativer til efterafgrøder og randzoner.

"Vi skal i gang nu med at kigge på de alternative virkemidler. De skal i hvert fald med i anden generation af vandplanerne. Men kommer vi til et sted, hvor vi kan se, at de kan virke allerede nu, så er jeg ikke bange for at tage dem ind i første generation, hvis vi kan passe dem ind," sagde hun.

Hun understregede, at meget af Natur- og Landbrugskommissionens arbejde handler om at lave anbefalinger til den næste generation af vandplaner.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024