Gjerskov og Auken i samråd om randzoner

SAMRÅD: Miljøminister Ida Auken (SF) og fødevareminister Mette Gjerskov (S) skal onsdag i samråd om reglerne for adgang til de kommende randzoner.
Anders Jerking
Randzonerne er forlængst besluttet, men debatten om zonerne er langt fra forbi.

Onsdag skal miljøminister Ida Auken (SF) og fødevareminister Mette Gjerskov (S) i samråd i Folketingets Fødevareudvalg. Her skal de redegøre for reglerne om adgang til bræmmerne.

Randzonerne blev besluttet af VKO, men i foråret ændrede regeringen og Enhedslisten loven, så det blev forbudt at dyrke energiafgrøder, og så folk får adgang til randzonerne. Men reglerne for adgang er langt fra klare, mener Erling Bonnesen (V) og Lene Espersen (K), som har kaldt ministrene i samråd.

De bakkes op af Landbrug & Fødevarer, som mener, at der ikke bliver adgang til randzonerne fra 1. september. Organisationen mener, at naturbeskyttelsesloven først giver adgang til udyrkede arealer, når der er etableret et naturligt plantedække. Det kan tage flere år.

Dokumentation

Samrådsspørgsmålets ordlyd:

Ministrene bedes redegøre for sammenhængen mellem reglerne om adgang i randzoneloven og reglerne om adgang i naturbeskyttelsesloven samt reglerne i vejledningen om adgangsregler i naturbeskyttelsesloven, herunder redegøre for de seneste ændringer i vejledningen, som Adgangsforum blev orienteret om den 30. maj 2012, og begrundelserne for disse ændringer.

Spørgere:
Erling Bonnesen (V), Lene Espersen (K)


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024