Auken om Rio: Nu er der håb

INTERVIEW: Der er mindre end tre uger til bæredygtigheds-topmødet i Rio. Miljøminister Ida Auken (SF) fortæller i dette interview om sine succeskriterier og om sine bekymringer for det store topmøde.
Foto: Bjarke Ørsted
Anders Jerking

Alle kan se, at vi ikke bare har en økonomisk krise, men også en klima- og ressourcekrise. Derfor vil det være et stort nederlag, hvis man kom fra Rio uden noget.

Ida Auken (SF)
Miljøminister
Det er langt fra sikkert, at det ender med en ambitiøs aftale, når verdens topledere om mindre end tre uger mødes til bæredygtigheds-konference i Rio, Brasilien. Men miljøminister Ida Auken (SF) nærer en spirende optimisme.

Det skyldes ikke mindst, at forhandlingerne i FN i New York nu er begyndt at bevæge sig. Her har embedsmænd i de seneste måneder forhandlet om det papir, der skal danne grundlag for Rio-topmødet.

"Det er meget vigtigt, at forhandlingerne i New York nu for første gang flytter sig. Landene bevæger sig og begynder at finde kompromisser, og det ser ud til, at EU's udspil får en mere fremtrædende plads," siger Auken til Altinget.dk

Men selv om der er bevægelse i New York, har den danske regering som EU-formandsland besluttet at ringe rundt til en række statsledere - blandt andet i afrikanske lande - for at skabe politisk engagement i topmødet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024