Auken: Skov- og naturmål må afvente naturkommission

SKOVREJSNING: Konkrete mål for skov og natur må afvente regeringens natur- og landbrugskommission. Men det lyder som endnu en syltekrukke, mener Dansk Skovforening. Enhedslisten er bekymret.
Foto: colourbox
Hjalte T. H. KragesteenAnders Jerking

Jeg tager det her som et udtryk for, at den nye minister er blevet bekymret for, om regeringen er villig til at levere det, der skal til for at nå de mål, som vi dengang var enige om.

Per Clausen
Miljøordfører (EL)

Miljøminister Ida Auken (SF) vil ikke sætte konkrete målsætninger op for, hvor meget man ønsker at øge skov- og naturarealet i Danmark, inden den bebudede nedsættelse af en natur- og landbrugskommission.

"Det er svært at sætte tal på, og så er det ikke ansvarligt over for natur- og landbrugskommissionen at sige, hvad målet er," siger Ida Auken, der peger på, at det kan vise sig voldsomt dyrt at opfylde de sidste hektarer.

I februar i år kunne de tre regeringspartier og Enhedslisten ellers sagtens sætte tal på målene for skov og natur. De fire partier var dengang enige om en målsætning om at fordoble naturarealet inden 2050 ved i gennemsnit at etablere 5.000 hektar skov, samt 3.500 hektar anden natur om året frem mod 2020. Målsætninger, som de fire partier fremlagde i Dagbladet Information.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024