Auken vil have flere anmeldeordninger

HUSDYR: Miljøminister Ida Auken (SF) vil etablere en række anmeldeordninger for at forenkle husdyrloven. Men større ændringer af loven skal afvente Natur- og landbrugskommissionen.
Anders Jerking
Der er ændringer på vej af husdyr-reguleringen. Men med små skridt. Det er budskabet fra miljøminister Ida Auken (SF).

Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann, har spurgt ministeren, hvornår hun vil følge op på de anbefalinger om lovændringer, som husdyrreguleringsudvalget kom med sidste juni. Ministeren svarer, at hun på kort sigt arbejder med flere initiativer.

"Det omfatter etablering af en række nye anmeldeordninger, således at det blandt andet bliver administrativt enklere under visse betingelser at omlægge til økologi, anskaffe dyr til naturpleje eller afprøve miljøeffektive teknologier," skriver ministeren.

Hun påpeger desuden, at regeringens Natur- og landbrugskommission har som en af sine opgaver at se på, hvordan husdyrloven mere grundlæggende kan ændres, så reguleringen bliver mere enkel, overskuelig og lettere at administrere.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024