Belgisk EU-formandskab fokuserer på biodiversitet

EU: Læs her, hvilke miljøsager det belgiske formandskab vil arbejde for i dette halvår.
Anders Jerking
Det er Belgien, der har EU-formandskabet i dette halvår, og på miljøområdet fokuserer belgierne på biodiversitet, bæredygtig forvaltning af naturressourcer og bedre miljøregulerings-instrumenter. Det fremgår af en redegørelse fra Miljøministeriet.

1. Prioriterede miljøtemaer:
Biodiversitet:
På biodiversitetsområdet planlægger det belgiske formandskab at vedtage rådskonklusioner på Rådsmøde den 14. oktober om EU's deltagelse i den 10. partskonference under biodiversitetskonference i Nagoya, Japan - herunder EU´s indspil til en international post-2010 handlingsplan for beskyttelse af biodiversiteten.

Bæredygtig forvaltning:
Samtidig sætter det belgiske formandskab fokus på bæredygtig forvaltning af naturressourcer. Emnet blev diskuteret på det uformelle miljøministermøde i juli måned, og det belgiske formandskab planlægger vedtagelse af rådskonklusioner til december.

Regulering:
Det belgiske formandskab vil en generel diskussion af miljøregulering, hvor implementering, internationale miljøforanstaltninger samt opfølgning på 6. miljøhandlingsprogram - et 7. miljøhandlingsprogram - vil være de grundlæggende elementer. Også her planlægger det belgiske formandskab at vedtage rådskonklusioner til december.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024