Borgmestre rynker panden over reform

Næsten fire ud af ti borgmestre rundt om i landet får dybe panderynker over at skulle overtage nye store opgaver på miljøområdet. KL - derimod - klapper i hænderne: Med betydeligt større tekniske forvaltninger kan kommunerne klare opgaven.
Marie Andergren

Selv om de allerstørste virksomheder overgår til staten, skal kommunerne stadig føre tilsyn med nogle af de tunge virksomheder, som kræver ekspertbistand. Og jeg er bange for, at vi ikke har den tilstrækkelige ekspertise.

Ib Kristensen (V)
Borgmester i Grindsted
Er strukturreformen en fordel for miljøet eller ej?

Det spørgsmål får mange borgmestre rundt om i landet til at rynke panden. Kommunernes Landsforening (KL) og landets borgmestre er langt fra enige om, hvilke konsekvenser strukturreformen får.

En rundringning, som Ritzaus Bureau foretog umiddelbart før årsskiftet, viser, at næsten 40 procent af borgmestrene rundt om i landet er bekymrede over at skulle overtage de nye opgaver.

KL tror uenigheden vil fortage sig
Deres holdning er dog ikke at finde i KL's høringssvar til kommunalformen. Her udtrykker man tilfredshed med at skulle overtage nye store opgaver på miljøområdet. Formanden for KL's Miljøudvalg, Kurt Hockerup (K) er imidlertid overbevist om, at uenigheden vil fortage sig.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024