Connie Hedegaard sminkede kemiaftale

DEBAT: Den globale aftale om sikker håndtering af kemikalier, som verdens lande blev enige om i FN i februar, er alt for slap, mener Greenpeace. De roser miljøminister Connie Hedegaard for sin indsats for en strammere aftale, men organisationen mener, at hun har skønmalet den endelige aftale.

Miljøministeren skal have ros for Danmarks konstruktive indsats i forhandlingerne, men bør nok overveje om debatklimaet i Danmark ikke er modent til mere usminkede analyser af de opnåede resultater.

Jacob Hartmann
Civilingeniør, Greenpeace
Af Jacob Hartmann
Civilingeniør, Greenpeace

I begyndelsen af februar enedes man i FN om en frivillig aftale, der skulle føre til sikker håndtering af kemikalier – den såkaldte Strategic Approach to International Chemicals Management (SAICM).

Med det positive først, så indeholder handlingsplanen gode vendinger om substitution, forebyggelse, ren teknologi og adgang til information. Desværre er handlingsplanen frivillig, og den virkelige test bliver at se, om der kommer fokus på kapacitetsopbygning i lande, der har behov for det og solid implementering i de lande, der allerede nu har midlerne.

Når vi i EU kun knapt magter at arbejde os frem mod en nødvendig kemilovgivning, så skal man være mere end optimist, hvis man tror, at SAICM vil være et særligt hurtigt dyr i skoven.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024