Connies miljømilliard svinder ind

NYHED: Voldsomme prisstigninger på landbrugsjord, entreprenørarbejde og erstatninger til landmænd betyder, at regeringens miljømilliard rækker til færre naturprojekter.
Ole Nikolaj Møbjerg ToftMorten Find-Andersen
Kilde: Danmarks Statistik
Kilde: Danmarks Statistik Foto:
Kilde: Danmarks Statistik.
Kilde: Danmarks Statistik. Foto:
Kilde: Danmarks Statistik.
Kilde: Danmarks Statistik. Foto:
Foto:
Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Fakta

Miljømilliarden:

VK-regeringen havde skåret voldsomt ned på Miljøministeriets bevillinger i de første år efter 2001. Connie Hedegaard (K) overtog i 2004 posten efter Hans Christian Schmidt (V) på én betingelse; at der blev afsat flere penge til miljøet.

Miljøministeriet fik derefter 1 mia., hvilket er mindre end det regeringen i årene før har sparet væk. Den såkaldte miljømilliard løber fra 2006 til 2009 og de 837 mio. er afsat til konkrete natur- og miljøprojekter.

Af disse penge er der afsat 558 mio. kr. til en genopretning af søer, øer og sårbare naturområder i 11 udvalgte geografiske indsatsområder. (Se Link)


Kilde: Altinget.dk

Miljøministerens politiske skjold mod kritik på naturområdet, den såkaldte miljø-milliard, bliver mindre og mindre værd. 

På grund af jordprisernes himmelflugt, stigningen i priserne for entreprenørarbejde, materialer som natursten og erstatninger til landmænd får man nu mindre genoprettet natur for milliarden, der er afsat til naturgenopretnings-projekter i hele landet.

Det bekræfter direktøren i Skov- og Naturstyrelsen over for Altinget.dk:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024