Danmark i front med køb af CO2

Danmark er i front, når det gælder indkøb af CO2-kvoter i udlandet. Miljøministeriet har indgået kontrakt om køb af ca. 2,6 mio. tons CO2-kreditter fra i alt fem klimaprojekter i Østeuropa. Grønne organisationer og oppositionen kritiserer dog Danmark for at købe sig fra den hjemlige indsats.
Marie Andergren

I det globale miljø er det ikke afgørende, om CO2-reduktionen kommer fra Danmark eller udlandet. Det har jo den samme effekt på det globale miljø.

Morten Pedersen
Funktionsleder i Miljøstyrelsen
Danmark er i front, når det gælder indkøb af CO2-kvoter i udlandet.

Altinget erfarer, at Miljøministeriet siden 2003 har indgået kontrakt om køb af ca. 2,6 mio. tons CO2-kreditter fra i alt fem klimaprojekter i Østeuropa: To i Rumænien, et i Bulgarien, et i Estland og et i Polen.

Projekterne omfatter blandt andet biomassefyret fjernvarme, losseplads og spildevandsanlæg samt rensning for lattergas fra gødningsproduktion.

Klimaprojekterne reducerer landenes forurening af luft og vand, og dermed medvirker de til at opfylde Danmarks klimaforpligtelser, fortæller Morten Pedersen, funktionsleder i Miljøstyrelsen.

Dokumentation

Om Koyto-protokollen

  • Kyoto-protokollen er verdens mest vidtrækkende miljøaftale.

  • Koyto-aftalen forpligter industrilandene til at udlede færre drivhusgasser for at undgå en farlig forandring af jordens klima.

  • 141 lande er med i Kyoto-aftalen, som trådte endeligt i kraft onsdag den 16. februar 2005.

  • Kyoto-protokollen blev underskrevet i 1997 og indeholder bl.a. et løfte fra verdens mest velstillede lande om at reducere udledningen af drivhusgasser med 5,2 procent målt i forhold til niveauet i 1990.


  • Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024