Danmark på svær GMO-opgave

EU: Danmark skal under EU-formandskabet prøve at opnå enighed om nyt GMO-direktiv. Miljøminister Ida Auken (SF) klar til at nedtone den danske profil for at kunne nå et kompromis.
Anders Jerking
Det bliver en vanskelig sag. Sådan lyder miljøminister Ida Aukens (SF) vurdering af mulighederne for at opnå enighed om et nyt GMO-direktiv.

Sagen drejer sig om det såkaldte udsætningsdirektiv, der giver medlemslande mulighed for at forbyde eller hindre dyrkning af GMO'er i deres område. Der er langt fra enighed om sagen blandt EU's medlemslande, og derfor lykkedes det ikke for det polske formandskab at lukke sagen.

Konflikten står mellem lande, der ønsker, at GMO-reguleringen skal være styret af EU's organ EFSA og lande, der mener, at medlemslandene selv skal have mulighed for at styre GMO-reguleringen. Danmark indtager sidstnævnte position.

"Vi skal prøve at nedtone vores position og finde et kompromis, men der er et meget stort flertal i det danske Folketing, der ønsker mulighed for at sige nej til GMO 'er på nationalt plan," sagde Ida Auken på et pressemøde i denne uge, hvor hun præsenterede programmet for det danske formandskab på miljøområdet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024