Dansk Landbrug: Kommunerne skal i gang

NYHED: Viceformand i Dansk Landbrug mener, at kommunerne primært er det langsomme tandhjul i sagsbehandlingen af miljøgodkendelser.
Landmændene vil gerne have flere grise. Men det går stadig langsomt med at lave miljøgodkendelser til landbruget.
Landmændene vil gerne have flere grise. Men det går stadig langsomt med at lave miljøgodkendelser til landbruget.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Kommunerne må bare komme i gang nu med at behandle gamle og nye sager. Der er ingen undskyldninger nu. Selv om der er nogle funktioner, der ikke virker i de nye it-system, så kan man godt bruge det alligevel. De dele, der ikke virker, kan nemlig godt laves manuelt.

Henrik Høegh
Dansk Landbrug

Dansk Landbrug afviser Skov- og Naturstyrelsens udsagn om at være medansvarlig for, at miljøgodkendelserne af husdyrbrugene ikke sker hurtigere. (Se link til indlægget fra sidste uge.) 

Han peger på, at en lang række misforståelse er ryddet af vejen på landbrugets rådgivningscentre, hvor man laver ansøgningerne sammen med landmændene. Men Dansk Landbrug er ikke ansvarlig for fejl i IT-systemet til miljøgodkendelserne af husdyrbrugene, slår han fast. 

Og Landbruget venter nu på kommunerne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024