Dansk miljøsejr i fare

NYHED: Danmark vandt i januar en sejr på miljøområdet, da man i EU gav Danmark lov til at kunne opretholde et forbud mod en række kraftige drivhusgasser. Men Kommissionen har nu sået tvivl om aftalen. Parlamentet er rasende.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er ren ideologi fra Kommissionens side. Det handler om, at man ønsker mere marked og mindre miljø, mere totalharmonisering og mindre fleksibilitet. Jeg er meget provokeret og glad for, at vi i Europa-Parlamentet nu kæmper imod

Dan Jørgensen (S)
Medlem af Europa-Parlamentet
Europa-Parlamentet og Ministerrådet gav i januar Danmark og Østrig lov til at opretholde et forbud mod de såkaldte f-gasser, som er kraftige drivhusgasser. En dansk sejr der havde opbakning fra alle de danske EU-parlamentarikere på tværs af partierne.

Hos EU-Kommissionen er man imod denne aftale og har nu forbeholdt sig ret til måske at lægge sag an mod Danmark. Danmark og Østrig er inden aftalen blevet truet af Kommissionen med en retssag ved EF-domstolen, fordi landene ikke har ophævet et forbud mod f-gaserne.

EU-parlamentariker, Dan Jørgensen, kritiserer voldsomt Kommissionen for denne udmelding.

"Det er ren ideologi fra Kommissionens side. Det handler om, at man ønsker mere marked og mindre miljø, mere totalharmonisering og mindre fleksibilitet. Jeg er meget provokeret og glad for, at vi i Europa-Parlamentet nu kæmper imod," siger Dan Jørgensen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024