Dansker skal redde Iraks vådområder

INTERVIEW: Iraks tidligere diktator Saddam Hussein smadrede vådområdet mellem floderne Eufrat og Tigris. Nu skal den 70-årige miljøprofessor Sven Erik Jørgensen stå i spidsen for genopretningen. Han kan noget ingen andre kan. Altinget mødte ham tre dage før afrejsen.
Marie Andergren

Det er vigtigt at fokusere på at hjælpe udviklingslandene - meget ofte for at forhindre dem i at begå de samme fejl, som vi har begået i vesten.

Sven Erik Jørgensen
Miljøprofessor ved Danmarks Farmaceutiske Universitet
"Han er verdens førende indenfor sit felt. Men ingen i Danmark tager notits af det."

Skuffelsen lyser ud af den australske professor, som er rejst til Danmark for at tage ved lære af professor Sven Erik Jørgensen på Danmarks Farmaceutiske Universitet i København.

Australieren havde forventet, at den danske verdenspresse og de universitetsstuderende konstant ville rende Sven Erik Jørgensen på døren. Men nej. Den 70-årige professor i miljøkemi får lov til at sidde i fred - omgivet af sine computere. Med dem kan han noget ingen andre i verden kan ligeså godt: Lave økologiske modeller.

Men FN ved det. Og derfor har FNs Miljøprogram (UNEP) udpeget Sven Erik Jørgensen til at stå i spidsen for genopretningen af vådområdet mellem floderne Eufrat og Tigris i Irak. Et område nord for den danske bastion Basra, som den tidligere diktator Saddam Hussein drænede imod lokalbefolkningens ønske.

Dokumentation

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024