Danskere: EU skal sikre miljø og dyr

NOTE: Danskerne adskiller sig fra gennemsnittet af europæerne ved at mene, at EU i sin landbrugspolitik burde prioritere dyrevelfærd og miljø meget højt.
Fakta
Undersøgelsen blev gennemført blandt 1032 danskere af TNS Gallup DK i tidsrummet 16/10/2005 - 13/11/2005.

Kilde: Eurobarometer
Danskerne ønsker i langt højere grad end den gennemsnitlige EU-borger, at EU i sin landbrugspolitik skal prioritere beskyttelse af dyr, miljø og forbrugere. Det viser en ny undersøgelse fra Eurobarometer.

Mens 43 pct. af danskerne mener, at miljøet burde komme i første række i den europæiske landbrugspolitik, er kun 23 pct. af borgerne i de øvrige EU-lande af den holdning.

Konkurrence ikke så vigtigt
Når det gælder om at forbedre velfærden for dyr i landbruget peger 35 pct. af danskerne på, at det er meget vigtigt, mens kun 14 pct. af andre EU-borgere vægter dyrevelfærden så højt.

Først på femtepladsen peger danskerne på, at landbrugspolitikken bør sikre landbrugets konkurrencedygtighed. Gennemsnittet i EU peger på sikring af landmændenes indkomst som den vigtigste prioritet i landbrugspolitikken.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024