Danskerne vender DN ryggen

Danmarks Naturfredningsforening har på 16 år mistet halvdelen af medlemmerne. Foreningen skyder skylden på usynlige miljøproblemer og danskernes trang til at støtte enkeltsager. Men indrømmer også egne fejl: Vi har råbt "ulven kommer" oftere end nødvendigt.
Marie Andergren

Natur og miljøorganisationer som os, NOAH og Greenpeace har nok haft en tendens til at råbe "ulven kommer" lige lovlig mange gange. I 1980erne udkom eksempelvis bogen "Det tavse forår", som forudsagde, at fuglene ikke ville synge om 20 år. Men fuglene de synger jo endnu.

Poul Henrik Harritz
Præsident i DN
Fakta
  • I dag har Danmarks Naturfredningsforening 140.000 medlemmer på landsplan, hvilket svarer til, at hver 16. hustand i Danmark støtter foreningen.

  • I 1988 - som var det år medlemstallet toppede med 273.553 - støttede hver ottende danske hustand organisationen.

  • I årene 2000 og 2001 mistede DN omkring 20.000-21.000 medlemmer.

  • De seneste tre år er medlemsflugten reduceret til et tab på 4.500 medlemmer årligt.


  • Kilde: Danmarks Naturfredningsforening
    Danmarks Naturfredningsforening(DN) mister årligt 4.500 medlemmer, og i løbet af de seneste 16 år er medlemsskaren halveret.

    Miljøorgansationen har dermed mistet sin tidligere status som verdens største miljøorganisation målt på indbyggertallet.

    Udviklingen bekymrer Lars Bo Pedersen, kommunikations- og marketingschef i DN. Ifølge Lars Bo Pedersen er der to hovedårsager til at medlemmerne svigter:

    "Truslerne mod naturen er ikke så synlige som tidligere. I dag er det usynlige miljøproblemer som eksempelvis luftforurening og kemikalier i cremer. Men det er mere abstrakt og dermed sværere for folk at forholde sig til," siger Lars Bo Pedersen til Altinget.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024