Danva: Ny pesticid-afgift er ikke nok

DRIKKEVAND: Det stigende pesticidforbrug bekymrer Danva, som understreger, at en ny afgift ikke kan stå alene. Der er også brug for større sikkerhedszoner omkring vandboringerne.
Anders Jerking
En ny pesticidafgift er ikke nok til at sikre rent drikkevand, mener Dansk Vand- og Spildevandsforening Danva.

Foreningen mener, at der også er behov for at få indført større sikkerhedszoner omkring drikkevandsboringer end de 25 meters zoner, som blev vedtaget sidste folketingsår.

"Pesticidafgiften kan sænke forbruget af de farligste pesticider, og det er vi selvfølgelig interesseret i. Men det, vandværkerne især efterlyser, er, at vi får individuelle beskyttelseszoner omkring boringerne," siger Claus Vangsgård, konsulent i Danva, i en pressemeddelelse.

Meldingen fra Danva kommer efter, at det sidste uge kom frem, at salget af pesticider steg i 2010. Også behandlingshyppigheden steg igen og er stadig markant over det mål, som er politisk fastsat. Den nye regering har varslet en ny afgift, hvor de mest skadelige pesticider pålægges den højeste afgift, men Danva påpeger, at afgiftsomlægningen kan blive vanskelig, fordi nogle pesticider er skadelige for vandløbsfaunaen, mens andre er skadelige for grundvandet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024