Danva raser over spildevands-forslag

SPILDEVAND: Vandselskaberne skal ikke føre socialpolitik, lyder det fra Danva, efter Ida Auken (SF) har lagt op til, at vandselskaberne skal yde henstand til borgere, der ikke kan betale for spildevandsrensning.
Anders Jerking

Det er ikke vandselskabernes opgave at drive socialpolitik. Så klar er meldingen fra Danva, Dansk Vand- og Spildevandsforening, efter miljøminister Ida Auken (SF) på et samråd i sidste uge erklærede, at vandselskaberne i højere grad skal yde henstand, hvis borgere ikke kan betale tilslutningsbidraget, når de skal have forbedret deres spildevandsrensning.

Baggrunden er, at det med vandplanerne er besluttet, at 40.000 ejendomme i det åbne land skal have forbedret deres spildevandsrensning. Borgerne skal selv betale for tilslutningen, men det er nogen ude af stand til. På samrådet lovede Auken at se på, hvordan man kan hjælpe de borgere, som kommer i klemme. Hun foreslog blandt andet, at vandselskaberne i højere grad end i dag kan yde henstand for betaling af tilslutningsbidraget.

Men det er en rigtig dårlig idé, lyder det fra Danvas formand, Tove Bakke Laursen, som understreger, at det ikke er selskabernes opgave at føre socialpolitik.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024