DI: Behov for færre miljøudgifter

DI roser regeringens forslag til en handlingsplan for miljøteknologi. Men de efterspørger reformer, der mindsker virksomhedernes udgifter til bureaukratiske miljøregler og store afgifter.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Dansk Industri roser regeringens forslag til en miljøteknologisk handlingsplan, der netop er sendt i høring. De kalder handlingsplanen for "et positivt signal til de virksomheder, der arbejder med netop disse teknologier".

Men ifølge Dansk Industri er der behov for, at regeringen føler handlingsplanen op med to store initiativer, der kan styrke konkurrenceevnen for den store gruppe af virksomheder, der ikke beskæftiger sig med miljø- og energiteknologi.

"I forhold til de andre OECD-lande, er Danmark blandt de lande, hvor virksomhederne betaler flest miljørelaterede afgifter, og hvor der er mest den mest omfattende fordyrende miljøregulering," siger Bjarne Palstrøm, der er miljøchef i Dansk Industri.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024