DI kræver mere økonomisk miljøvurdering

DEBAT: Dansk Industri kritiserer politikerne for at føre miljøpolitik uden at tænke på omkostningerne for virksomheder og arbejdspladser. DI accepterer flere miljøtiltag, men de skal være langt bedre gennemtænkt og de økonomiske konsekvenser skal være kendte.

Skulle jeg have bare ét ønske for den danske miljødebat de kommende år, så må det være, at den i langt højere grad kommer til at handle om den miljøpolitik, som EU skal stå for, og debatten bliver understøttet af langt flere fakta, herunder flere økonomiske analyser.

Lars Aagaard
Miljø og energichef, Dansk Industri
Af Lars Aagaard,
Miljø- og energichef, Dansk Industri

Miljøpolitikken er for alvor ved at vokse ud af nationalstaten og ind i den større internationale sammenhæng, hvor miljøudfordringerne skal takles. De nationale parlamenter må derfor tænke nyt for at få indflydelse. Og alle aspekter skal med, også de økonomiske. Ellers bliver miljøpolitikken ikke bæredygtig, og Europa fortsætter med at halte bagefter i den globale kamp for vækst og arbejdspladser.

Klima og kemi
2006 bliver et travlt miljøår på den europæiske scene. Detaljerne i klimapolitikken for 2008-2012 skal lægges fast. Danmark skal aflevere sin nationale plan for, hvordan vi lever op til vores del af den europæiske Kyoto-forpligtelse. Som det er almindeligt kendt har Regering og Folketing påført det danske samfund at reducere med 21 % i forhold til 1990-niveauet. Det er en enorm udfordring, da den europæiske reduktionsforpligtelse i gennemsnit kun er på 8 %.

Det bliver interessant, om dette højprofilerede engagement i klimasagen blot bliver tørret af på kvoteomfattede virksomheder, der kommer til at betale regningen, eller om der vil blive udvist ansvarlighed over for dansk erhvervsliv og virksomhedernes konkurrenceevne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024