Drejebog for miljøskadelig virksomhed

DEBAT: Det er en skændsel, at Danfoss er medlem af den europæiske industrilobby- organisation, EPEE, som havde held med at forhindre, at f-gasser blev forhindret i hele EU, skriver dagens debattør fra Greenpeace.

Da Danmark i 2002 vedtog en udfasningsplan for HFC (bl.a. for at møde vores Kyoto-mål), så gik den gamle CFC-lobbymaskine atter i gang. DuPont og andre CFC-producenter hyrede igen Hill & Knowlton, og dannede lobbyorganisationen EPEE (European Partnership for Energy and the Environment), som Danfoss er eneste nordiske medlem af.

Af Tarjei Haaland
Klima/energimedarbejder i Greenpeace
Af Tarjei Haaland,
klima/energimedarbejder i Greenpeace

Hvad gør man, når det viser sig, at ens produkt er farligt for både mennesker, dyr og miljøet? Nedenstående drejebog er ikke et tænkt eksempel, men beskriver et veldokumenteret forløb, som nu er ved at blive gentaget – endda med Danmarks største industrivirksomhed i en uklædelig birolle.

1) Hyr et PR-firma med god erfaring i lobby og manipulation, og: a) benægt problemets eksistens (f.eks. ved at diskreditere forskere, som påpeger problemet); subsidiært, b) bagatellisér problemet.

2) Omtal mulige alternativer som: a) ikke-eksisterende; b) meget dyre; c) uanvendelige; og/eller d) skadelige.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024