Ekspert: Danmark kan ikke undgå vand-retssag

VANDPLANER: Danmark kan ikke undgå en EU-retssag på grund af de forsinkede vandplaner, vurderer ekspert. Miljøministeren mener, at der blot er tale om "formalia".
Anders Jerking
Danmark får en EU-sag på halsen som følge af de stærkt forsinkede vandplaner. Det vurderer ekspert i EU-ret Peter Vesterdorf.

Danmark modtog i sidste uge en begrundet udtalelse fra EU-Kommissionen på grund af vandplanerne, som skal implementere EU's vandrammedirektivet. Kommissionen opfordrer Danmark til at bringe sagen i orden inden årets udgang, men på det tidspunkt er høringen af planerne end ikke afsluttet.

Peter Vesterdorf, der i årevis har fulgt EU-retslige spørgsmål som embedsmand i Udenrigsministeriet, ved EU-Domstolen og i Håndværksrådet, har svært ved at se, at Danmark kan undgå en retssag.

"Når Kommissionen opstiller den her frist, betyder det, at vi får en sag ved EU-Domstolen, hvis vi ikke opfylder fristen. Det vil med noget nær 100 procent sikkerhed ske," siger han til Berlingske Tidende.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024