Ellemann afviser drikkevands-rejsehold

VAND: Socialdemokraterne har foreslået at oprette et rejsehold, der skal hjælpe med at sikre rent drikkevand. Men den idé bliver skudt ned af miljøminister Karen Ellemann (V), der understreger, at det er kommunernes ansvar at sørge for rent og sikkert vand i hanerne.
Der er ikke behov for et rejsehold til at sikre rent drikkevand, fastslog Karen Ellemann (V) på et samråd torsdag.
Der er ikke behov for et rejsehold til at sikre rent drikkevand, fastslog Karen Ellemann (V) på et samråd torsdag. Foto: Colourbox
Anders Jerking

Jeg mener, at initiativerne i drikkevandshandlingsplanen giver et godt grundlag for også fremover at kunne sikre borgerne en god drikkevandskvalitet.

Karen Ellemann (V)
Miljøminister
Miljøminister Karen Elleman (V) vil ikke oprette et rejsehold, der kan hjælpe kommunerne med at sikre rent drikkevand i hanerne.

Det slog ministeren fast på et samråd i Folketingets Miljøudvalg torsdag, hvor hun forklarede, at der ikke er behov for et rejsehold, fordi der allerede er taget andre initiativer til at sikre drikkevandet. Samrådet var indkaldt af Socialdemokraterne efter flere sager med drikkevandsforureninger.

Karen Ellemann understregede, at det er kommunerne, som er myndighed på drikkevandsområdet. Det indebærer, at vandforsyningerne skal sikre, at vandet lever op til kravene, og at kommunerne har ansvaret for, at vandforsyningerne har styr på tingene.

"Den struktur, mener jeg, fortsat er den rigtige," sagde ministeren.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024