Ellemann og Høegh i samråd om ålegræs

VANDPLANER: Socialdemokraterne kalder fødevareministeren og miljøministeren i samråd, efter fødevareministeren i weekenden såede tvivl om, hvorvidt ålegræs kan bruges som målestok i vandplanerne.
Anders Jerking
Både miljøminister Karen Ellemann (V) og fødevareminister Henrik Høegh (V) bliver nu kaldt i samråd, hvor de skal redegøre for vandplanernes fremtid.

Det er Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, der har indkaldt til samråd, efter at Henrik Høegh i weekenden såede tvivl om, hvorvidt ålegræs overhovedet kan bruges som målestok for vandplanernes resultater.

Til Jyllands-Posten sagde Henrik Høegh:
"Jeg forlanger, at der skal være større faglig enighed om den målemetode, der anvendes i vandplanerne. Hvis forskerne ikke kan nå frem til den enighed, må vi kassere den nuværende målestok. Jeg vil simpelthen ikke være med til at indføre planer, som bygger på så usikkert grundlag."

S: Er miljøministeren enig? 
Nu vil Mette Gjerskov have svar på, hvad der foregår.
"Det er helt i hegnet, at de i årevis har arbejdet med disse vandplaner, hvor ålegræs er en indikator, og så pludselig ændrer kurs, fordi nogle landmænd er sure," siger hun og fortsætter:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024