Ellemann om vandplaner: Vi gennemfører det vi har aftalt

INTERVIEW: Vandplanerne vil blive rettet og justeret, men ikke lavet afgørende om, for Vandrammedirektivet skal opfyldes, så vandløb og søer får det bedre, fastslår miljøminister Karen Ellemann (V), som afviser, at kravene vil knække landbruget.
Foto: Steen Evald
Anders Jerking

Det er ikke til topkarakter, fordi vi er blevet forsinket.

Karen Ellemann (V)
Miljøminister
Der vil blive justeret og korrigeret, men ikke lavet afgørende om på de vandplaner, som skal vedtages i løbet af efteråret. Sådan lyder meldingen fra Miljøministeriets hjørnekontor, hvor Karen Ellemann og resten af Miljøministeriet nu har haft fire måneder til at studere de flere tusinde høringssvar, der kom til vand- og naturplanerne.

Ministeren indrømmer, at hun blev overrasket over antallet og omfanget af svarene, men forsikrer, at alle svar bliver gennemgået.

"Vi tager alle svar alvorligt, men når man afgiver et høringssvar, er det ikke ensbetydende med, at man får ret, men at man bliver hørt. Der vil være tilfælde, hvor vi ikke er enige," siger hun.

Høringssvarene har dog allerede overbevist ministeren om, at der er punkter, hvor planerne skal justeres. Et punkt drejer sig om åbningen af rørlagte vandløb, hvor mange har klaget over fejl.

"Selvfølgelig skal vi ikke fritlægge et rørlagt vandløb, som løber gennem en landingsbane. Sådanne fejl skal rettes," siger Ellemann.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024