Ellemann: Vandovervågning en succes

VAND: Overvågningen af grundvandet er halveret, men miljøministeren mener, at der er tale om en succesfuld effektivisering. Socialdemokraterne er bekymrede. Ellemann vil ikke udelukke regulering af Roundup.
Anders Jerking
Succeshistorier kommer i mange variationer.
Således mener miljøminister Karen Ellemann (V) at de seneste års halvering af grundvands-overvågningen også fortæller en succeshistorie - nemlig om en målrettet omprioritering, der ikke har forringet overvågningen.

"Jeg synes, at der er tale om en succeshistorie, at det netop gennem løbende revisioner af overvågningsprogrammet med tilpasninger til de aktuelle behov har været muligt at effektivisere og målrette overvågningen så meget, at vi fortsat kan konstatere at vi har en meget solid overvågning af vores grundvand," sagde Karen Ellemann på et samråd i sidste uge i Folketingets Miljøudvalg.

Grundvandsovervågnings-programmet er blevet revideret tre gange siden 2000. Nu måler man for færre stoffer, ligesom man har færre målestationer. I alt er udgifterne til overvågningen faldet fra 40,9 millioner i 2001 til 22,6 millioner i 2009, og det har tidligere fået forskere og vandværker til i Altinget at advare om, at nedskæringerne betyder et dårligere overblik over grundvandets kvalitet.

Men på samrådet fastholdt miljøministeren, at hun ikke mener, at overvågningen er blevet dårligere.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024