En milliard til miljøet de næste fire år

Miljøminister Connie Hedegaard lover en mia. kr til miljøet de kommende fire år, hvis vælgerne genvælger regeringen. Pengene skal bl.a. gå til naturgenopretning, nationalparker, Åmosen, og en fordobling af skovarealet.
Marie Andergren

Jeg havde været minister i meget kort tid, da jeg måtte gøre opmærksom på, at der ikke skulle spares mere på miljøet. Og en milliard giver nogle muligheder, som vi ellers ikke ville have haft.

Connie Hedegaard (K)
Miljøminister
Miljøminister Connie Hedegaard (K) skyder valgkampen i gang med et regeringsløfte om en milliard ekstra kroner til miljøet over de næste fire år. "Det her er en vigtig ting. Jeg havde været minister i meget kort tid, da jeg måtte gøre opmærksom på, at der ikke skulle spares mere på miljøet. Og en milliard giver nogle muligheder, som vi ellers ikke ville have haft - især hvis vælgerne vil give os lov til at fortsætte," siger miljøminister Connie Hedegaard (K) til Altinget.

Penge til mere skov, nationalparker og Åmosen
Valgkampen er lang, og derfor ønsker miljøministeren ikke at afsløre alle de områder, hun mener, bør få gavn af de øgede midler. Men pengene skal blandt andet bruges til nationalparker, fordobling af det danske skovareal over en trægeneration og Åmosen på Vestsjælland:

"Jeg tror, de fleste danskere synes, at vi har en forpligtelse, der rækker ud over dagen og vejen. Vi har en forpligtelse til at aflevere miljøet i mindst samme stand, og helst bedre, til vore efterkommere," siger Connie Hedegaard.

"Vi har for nylig fået at vide af Kulturarvsstyrelsen, at den kulturarv, der ligger dernede fra bronze- og jernalderen, forgår hurtigere end hidtil frygtet. Det er et projekt, der kommer til at koste rigtig mange penge over de kommende år, og det mener jeg også, at vi bør prioritere," siger miljøministeren.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024